skip to Main Content
Alimentació Infantil I Prevenció De Refredats: Totes Les Claus

Alimentació infantil i prevenció de refredats: totes les claus

Arriba el fred i per tant el moment de pensar en la prevenció de refredats. Aprèn com ajudar a combatre’ls amb l’alimentació dels teus infants!

La tardor porta amb si un canvi considerable en la climatologia, i sol ser habitual que apareguin refredats i altres malalties pròpies d’aquests mesos de fred. Els nens són molt propensos a patir aquestes malalties del tracte respiratori. I en aquest sentit, l’alimentació infantil és clau per prevenir-les. Quins productes hem de donar als nostres petits per evitar que hagin de passar per un refredat o la grip?

Alimentació infantil i prevenció de refredats

Per tonificar les defenses i activar el sistema immunitari, la dieta infantil ha de ser sana i variada. Hem de potenciar el consum de fruites i verdures. Especialment el dels cítrics, que són rics en vitamines. Un suc de taronja per esmorzar és perfecte per protegir el seu cos davant infeccions, ja que la vitamina C ajuda a prevenir i a reduir la durada dels refredats.

En cas que observem que apareixen els primers símptomes, res millor que un got de llet amb una mica de mel per alleujar el malestar. Aquest dolç producte és considerat com un dels antitussígens naturals més antics i eficaços. Així mateix, és bo que els nostres fills prenguin iogurts i altres productes lactis amb assiduïtat, ja que ajuden a equilibrar la seva flora intestinal i activar els seus mecanismes de defensa.

L’alimentació infantil també ha d’incloure productes que continguin minerals com el ferro, el seleni o el zinc, ja que estimulen el sistema immunològic i potencien el correcte funcionament de l’aparell respiratori. Per tant, al menú setmanal no pot faltar, per exemple, un bon plat de llenties, ous, carn, peix i, si és possible, una mica de marisc.

Pautes de prevenció de refredats

Menjar bé és fonamental per evitar refredats, però no és l’únic hàbit que hem d’inculcar als més petits. La higiene personal és una altra de les qüestions que més influeix i, en aquest sentit, hem d’ensenyar-los a què es rentin les mans de manera assídua. És el millor mètode de prevenció. D’altra banda, hem d’assegurar que porten la roba adequada a la temperatura de l’ambient i mostrar-los pautes de comportament perquè no pateixin refredaments.

Menús infantils i salut

Aquestes bones conductes no només s’han d’aprendre-a casa. El col·legi és un lloc en què els nens passen molt de temps i, per tant, la seva educació depèn en gran mesura dels que estan a càrrec seu. Sobretot, en edats primerenques. Per tant és important mostrar als menors hàbits saludables i, per això, els menús escolars han de ser equilibrats.

Aquests han de potenciar el producte de proximitat i, per descomptat, descartar els processats en la mesura del possible. La dieta infantil ha de procurar que els petits consumeixin plats baixos en greixos, prenguin molt líquid i s’acostumin a prendre brous, sopes i plats calents. Això serveix per minimitzar els efectes d’aquests refredats i malalties relacionades amb el sistema respiratori.

En definitiva, l’alimentació infantil és fonamental en la prevenció i cura d’aquestes malalties. En Justo Serveis, dissenyem els nostres menús per a menjadors escolars tenint en compte tots aquests criteris saludables. Perquè el nostre objectiu principal és satisfer les seves necessitats nutritives per a un correcte creixement. Ajuda’ns a crear una nova generació més sana i saludable!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top