skip to Main Content
Alimentació Infantil: Quan és Bo Introduir Els Sòlids?

Alimentació infantil: quan és bo introduir els sòlids?

Si tens un nen petit segur que et preocupa enormement el tema de la alimentació infantil. I, precisament, una de les incògnites que més ens preguntem els pares és com passar del menjar triturat al sòlid. Després arriben altres qüestions com el menjador escolar; però, sens dubte, un punt d’inflexió és el dels aliments sòlids.

Del triturat al sòlid

És cert que cada vegada es parla més sobre la importància d’introduir els aliments sòlids en nens. Això es deu al fet que l’alimentació en la infància no és bona i amb prou feines mengen fruites i verdures; de fet, es creu que és probable que sigui per un rebuig a la textura, perquè en purés sí que se les mengen. Per això, es busca millorar els hàbits d’alimentació saludable en els nens i les nenes, introduint a poc a poc aquests aliments en format sòlid.

Es cierto que cada vez se habla más sobre la importancia de introducir los alimentos sólidos en niños. Esto se debe a que la alimentación en la infancia no es buena y apenas comen frutas y verduras; de hecho, se cree que es probable que sea por un rechazo a la textura, pues en purés sí los comen. Por eso, se busca mejorar los hábitos de alimentación saludable en niños, introduciendo poco a poco estos alimentos en formato sólido.

Fent referència a les edats a les quals es recomana començar a combinar aliments sòlids amb els triturats, és variable i depèn de cada infant. No és recomanable forçar, però com a mitjana sí que s’estima que estaríem parlant de nadons d’entre 7 i 8 mesos.

Consells pel canvi de triturat a sòlid

Si t’animes a iniciar-te en aquesta nova manera de veure l’alimentació, t’avisem: hauràs de tenir molta paciència. Els nadons són molt curiosos i quan introdueixis noves textures jugaran amb elles, així que prepara’t per a netejar. Si vols que s’habituï a poc a poc a les textures, et recomanem que barregis alguns grumolls en el puré al principi i, després, vagis passant per aliments més tous. Per exemple, una patata cuita, un trosset de lluç, bròcoli… La idea és que vagin adaptant-se, però a poc a poc, perquè no rebutgin de cop l’aliment sòlid.

Fases de l’alimentació infantil

Resumidament, podem parlar de tres etapes en l’alimentació dels més petits. La primera seria fins als 6 mesos i en ella s’alimenten principalment de llet. A partir d’aquest moment, s’inicia la segona etapa, en la qual apareixen purés i aliments tous sòlids. El millor és començar per cereals i fruita, passar a les verdures i, quan ja tenen 8 mesos, introduir carns com el pollastre. El peix i els llegums començarien a partir de l’any d’edat, així com l’ou en petites quantitats.

La tercera i última etapa és la que s’inicia a partir dels 12 mesos. En ella es recomana eliminar ja el menjar triturat i passar als sòlids. A més, també és un moment ideal perquè els nadons comencin a asseure’s i a menjar amb els adults, alhora que aprenen a manejar els coberts. En funció del nen, es poden provar nous aliments i textures, perquè vagi adaptant-se.

En definitiva, l’ alimentació infantil és fonamental perquè puguem crear hàbits d’alimentació saludable. El pas al menjar sòlid o el menú escolar que mengen els nostres fills diàriament poden crear en ells un hàbit molt positiu per al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top