skip to Main Content
Com Crear Hàbits D’alimentació Saludable Al Menjador Escolar

Com crear hàbits d’alimentació saludable al menjador escolar

Aconseguir que els infants agafin hàbits d’alimentació saludable pot ser tot un repte. Per això hem d’aprofitar espais com els menjadors escolars per aconseguir-ho.

L’adequat desenvolupament físic i intel·lectual dels menors passa, principalment, per que practiquin hàbits d’alimentació saludable. Alguns estudis demostren que els costums que els nens interioritzen durant els seus primers cinc anys de vida són les que després assimilen i projecten durant la resta de la seva existència.

Per això és important que t’esforcis per inculcar-algunes regles bàsiques perquè aprenguin a portar una dieta equilibrada i un ordre alimentari des de el més d’hora possible. El menjador escolar, en aquest sentit, és un bon escenari per generar aquestes rutines.

Hàbits d’alimentació saludable al menjador escolar

Es tracta d’un lloc en el qual resulta molt més senzill infondre aquesta disciplina en els petits. Així, per exemple, els teus fills aprendran que han de menjar sempre a unes hores fixes establertes. Una norma que, per les teves circumstàncies particulars, potser et resulti més difícil complir a casa teva.

D’aquesta manera, estaran menys temptats de menjar entre hores i s’acostumaran a complir amb els àpats principals: esmorzar, dinar i sopar. D’altra banda, el menjador escolar ha de seguir una sèrie de pautes per servir cada dia un menú saludable i variat.

Els teus fills assimilaran que han de menjar el que els toca i provaran tots els aliments necessaris per al seu desenvolupament. No rebran els capricis i consentiments que, potser, amb tu sí tinguin per comoditat o desconeixement.

A més, els nens imiten conductes i aprenen a socialitzar en grup, de manera que repetiran els hàbits que vegin en els seus companys, els quals aprenen dels educadors, que compten amb la formació necessària per exercir aquesta funció.

Altres hàbits d’alimentació saludable que els teus petits aprendran a l’escola seran rentar-se les mans abans de cada àpat, hidratar degudament amb aigua o sucs naturals, subjectar correctament els coberts, no parlar amb la boca plena i concentrar-se en el menjar.

Com generar hàbits

Aquests costums les han de interioritzar poc a poc, no d’un dia per l’altre. En cas contrari, no es mantindrien en el temps. Els canvis bruscos podrien provocar alteracions i confrontacions en els teus fills.

Per generar aquests bons hàbits, algunes pautes interessants tenen a veure amb no forçar els nens a menjar quan no tenen gana o no els agrada un determinat aliment. En aquest últim cas se’ls hauràs de presentar de forma divertida i com un joc, i procurar que estiguin sempre presents a la taula.

Menú saludable per a nens

El menú escolar ha de ser sa i equilibrat sempre. D’això ens encarreguem a Justo Serveis.

En aquest sentit, la fruita i la verdura han de tenir un gran protagonisme. Fonamental és necessari que el producte sigui fresc i de màxima qualitat, així com que la dieta inclogui els nutrients necessaris per al correcte desenvolupament de les teves petits. Ha de garantir l’equilibri entre proteïnes, hidrats de carboni, vitamines, minerals i altres caracerístiques dels aliments.

Els hàbits d’alimentació saludable que els teus fills aprenguin avui són els que desenvoluparan demà. Si vols conèixer els productes que oferim, no dubtis en contactar amb Justo Serveis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top