skip to Main Content
Consells Per A Una Dieta Rica En Nutrients

Consells per a una dieta rica en nutrients

Menjar sa i de forma saborosa és totalment possible. I per això és important portar una dieta rica en nutrients.

Cada vegada són més les persones que es preocupen per portar una dieta sana cada dia per així millorar el seu estat de salut. El que avui t’ensenyarem a portar una dieta rica en nutrients.

Dieta rica en nutrients

Inicialment, has de saber que no cal gastar un dineral o trencar-el cap per menjar dia a dia. Portar una dieta nutritiva és tan fàcil com seguir l’exemple del que menjaven els nostres avis o besavis. Ells no disposaven d’aliments precuinats, sinó que acostumaven a menjar plats rics en nutrients preparats directament de la mateixa cuina, tenien hàbits d’alimentació saludable.

Però, tornant a l’actualitat, llavors com ha de ser una dieta al menjador escolar oa casa? El menys processada possible i el més variada possible, amb aliments poc processats (doncs van proporcionar menys nutrients o, si escau, de menor qualitat).

Perquè el pla d’alimentació sigui realment nutritiu ha d’incloure al menys tres racions de llegums a la setmana, tres de carn o pollastre i 3 de peix. La verdura és el grup d’aliment que ha de predominar sempre en cada plat. Pot ser necessari aportar dues peces de fruita a el dia. La fruita seca també seran necessaris cada dia, sent recomanable prendre un grapadet d’ells (al menys, 20 grams).

Què aporten els nutrients

Els nutrients aporten energia a l’organisme, però també regulen molts altres processos metabòlics. Per exemple, ajuden a formar estructures (com els músculs, ossos, enzims, glòbuls vermells …), regulen el sistema immunitari, formen hormones, mantenen en bon estat la pell i mucoses, etc.

Dins dels nutrients, trobem les proteïnes, els carbohidrats i els lípids. També, hi ha els micronutrients, com les vitamines i els minerals. Aquests últims no aporten energia, però ajuden a realitzar els processos metabòlics.

Aliments que aporten nutrients

Alguns indispensables en la dieta són les fruites. Escull aquelles de color viu que puguin aportar vitamina A, vitamina C i vitamina E. Els nabius i els gerds poden ser un bon exemple.

D’altra banda, destacar llegums com les llenties, les mongetes pintes, els cigrons o els brots de soja. Combinades amb arròs, podrien aportar-te tota la proteïna que ja t’aporta un filet de carn. Recorda, a més, que el llegum t’aporta fibra, indispensable per millorar la teva trànsit intestinal.

I, ¿què hi ha de les carns i peixos? Aporten alta qualitat de proteïnes. Pot ser necessari escollir aquelles d’alta qualitat.

Una cosa que cal destacar és que sempre cal consumir greixos saludables. Aliments com l’alvocat, les nous, les ametlles i l’oli d’oliva seran indispensables. De fet, és clau cuinar amb oli d’oliva verge per obtenir els àcids grassos omega 3 que disminuiran la inflamació de l’organisme i de tenir cura del sistema circulatori.

La nutrició és molt important, ja que gràcies a ella pots proporcionar al teu organisme el combustible perquè tots els processos i reaccions metabòliques es donin d’una manera adequada. Dur a terme una dieta rica en nutrients és més fàcil del que creus. Però és important tenir-lo en compte cada dia. Com fem nosaltres als nostres menús de menjador escolar!

Si vols saber més o vols apostar per cuidar als infants de la teva escola amb el millor servei de cuina per a menjadors escolar, no dubtis a contactar-nos. Estarem encantats d’ajudar-te!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top