skip to Main Content
Peques Esportistes? Aquesta és La Dieta Infantil Adequada

Peques esportistes? Aquesta és la dieta infantil adequada

Està clar que la dieta infantil adequada per als nens més esportistes és essencial. Ells necessiten una gran quantitat de nutrients per a rendir al màxim. Imagina quantes calories cremen al dia! Els nens tenen un metabolisme molt accelerat que fins i tot pot arribar a superar al d’un adult, no sols per realitzar esport, sinó també perquè necessiten créixer i desenvolupar-se.

La dieta més apropiada per nens i nenes esportistes 

Molts pares tenen dubtes sobre els hàbits d’alimentació saludables dels seus fills, sobretot aquells que realitzen esport diàriament o gairebé tots els dies. Com t’hem comentat, és imprescindible aportar-los més nutrients que a un nen sedentari. Un menú saludable en principi ha d’estar equilibrat en quant a calories, proteïnes, hidrats de carboni i lípids, però també s’han de considerar les vitamines i minerals.

Hidrats en un menú saludable

Els hidrats de carboni proporcionen energia immediata per a cremar durant l’activitat física. És important considerar que no tots els hidrats de carboni són iguals. Alguns són complexos, és a dir, que aporten energia d’una forma més progressiva i mantinguda en el temps gràcies a la fibra que contenen.

Els carbohidrats complexos recomanats per a ells són els que es troben en fruites, fruita seca, en els llegums o en el pa integral.

No obstant això, també existeixen hidrats de carboni simples. Aquests es troben majorment en aliments ultraprocessats. Proporcionen un pic d’energia en un moment puntual, però no aporta energia suficient per a mantenir-la en el temps. Per aquesta raó, és important prescindir d’ells i optar pels complexos.

Fruites i verdures

Com hem dit anteriorment, les fruites aporten energia per a cremar durant l’exercici, gràcies als seus carbohidrats complexos. Però un esportista no sols necessita carbohidrats, sinó que també requerirà vitamines de les fruites. Per exemple, les vitamines del grup B ajuden al fet que l’energia es pugui utilitzar adequadament i d’una forma òptima. Taronges, pomes, kiwis o el plàtan aporten aquests nutrients.

Recomanem donar una peça de fruita mitja hora abans que realitzi esport. En total, les peces diàries han de ser entre 3 i 4.

Les verdures proporcionen vitamines i minerals per al jove esportista. El potassi de les verdures de fulla verda ajuda al fet que funcioni la contracció muscular. Per aquesta raó, recomanem sempre col·locar verdura en el menjar i en el sopar, juntament amb d’altres aliments.

Altres consells útils per una dieta adequada

No s’han de deixar-se de costat els greixos saludables. Aportaran energia quan s’acabi la proporcionada pels carbohidrats.

Els aliments amb greix saludable són els alvocats, la fruita seca i l’oli d’oliva. Aquests, per exemple, poden incloure’s en un bon esmorzar per al nen/a esportista.

D’altra banda, no oblidis hidratar degudament a l’infant.

El millor pels teus fills/es

Sabem que l’alimentació en infants és imprescindible. Però més encara per al nen/a esportista, que requereix de nutrients en majors proporcions. Al menjador escolar s’han de proporcionar aliments adequats per als seus requeriments energètics. Per això, des de Justo Serveis ens preocupem per la salut dels teus fills/es i per proporcionar-los una dieta infantil adequada. Segueix-nos en les nostres xarxes per a conèixer més sobre nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top