skip to Main Content
Diferències Entre Servei De Cuina, Línia Freda I Línia Calenta

Diferències entre servei de cuina, línia freda i línia calenta

Els menjadors escolars poden oferir diferents opcions: un servei de cuina, línia freda i línia calenta. Avui t’expliquem les diferéncies entre tots ells.

Els serveis de línia freda i línia calenta en els menjadors escolars són una alternativa molt popular a l’hora de subcontractar els menús dels alumnes a una empresa de càtering. Aquestes opcions et permeten un ús eficient dels recursos, alhora que s’encarreguen de garantir la qualitat nutricional.

D’altra banda, un servei integral de cuina al teu menjador garantirà un producte fresc i adaptat a les teves necessitats. A més a més de garantir la millor seguretat alimentària possible entre aquestes opcions.

A continuació, et mostrem en què consisteix cadascuna d’elles, les seves diferències amb l’elaboració pròpia i quina opció és la més adequada per satisfer les teves necessitats segons les característiques del teu centre.

Línia freda i línia calenta

Tant la línia freda com la calenta són opcions que permeten l’optimització de menús per als menjadors escolars a través de la fabricació per part de tercers. A l’ésser necessari el transport del menjar des del lloc d’elaboració fins al menjador de centre, una cadena de conservació eficient és de vital importància.

Què és la línia calenta?

Per a una cadena de conservació de línia calenta dels aliments s’elaboren per a posteriorment conservar a una temperatura constant de 65º. Aquest tractament tèrmic assegura que els plats que vas a servir han estat correctament higienitzats i evita la proliferació de microorganismes.

El seu principal risc es produeix quan la cadena de calor es trenca i en algun moment el menjar està temperada. Aquesta temperatura intermèdia afavoreix la reproducció ràpida de bacteris, el que podria donar lloc a la contaminació alimentària.

Què és la línia freda?

Per entendre bé què és la línia freda només cal que imaginis un procés de conservació industrial. Una vegada que s’acaben de cuinar els plats, aquests es refreden ràpidament amb abatidors de temperatura i es porten a una temperatura constant de 4ºC. La velocitat en aquesta part de l’procés és fonamental, ja que s’evita la proliferació bacteriana i de formació de toxines.

Per poder servir els menús hauràs de comptar amb un sistema al menjador de centre que et permeti escalfar els aliments en el moment en què hagin de ser consumits.

El servei integral de cuina

La tercera opció és que el menjar estigui fet directament a la teva escola. Però això no vol dir que t’hagis d’encarregar tu, sinó que hi ha empreses com Justo Serveis que ho fem per tu directament en les teves instal·lacions.

D’aquesta manera es garanteix la millor qualitat amb un producte que es cuina en el moment. I al mateix temps es l’opció preferible en termes de seguretat alimentària, ja que d’aquesta manera no hi ha riscos per trencar la cadena de fred o calor.

Per quin decantar-se en els menjadors escolars

Tot i que la millor manera d’apostar per la seguretat alimentària és quan els menús s’elaboren al centre, els sistemes de línia freda i línia calenta ofereixen una flexibilitat i competitivitat que fa que molts centres escolars els triïn davant de la preparació pròpia. Encara que això depèn de les prioritats i necessitats de cada escola.

Entre els dos tipus de serveis, la línia freda gaudeix de major demanda en l’actualitat.

– Si tens la possibilitat d’emmagatzemar els aliments i mantenir la cadena de fred, podràs rebre el menjar a qualsevol hora i no dependràs de factors externs com la situació de l’trànsit o un altre tipus d’imprevistos.

– La línia freda et permet oferir una major varietat de plats i textures en els menús, ja que els sistemes de fabricació, refrigeració i envasat utilitzats són aptes per a més plats que en la línia calenta.

Però si tens l’opció de comptar amb un servei de cuina integral, estaràs garantint oferir el menjar més saludable i proper als teus infants. Així que no t’ho pensis més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top