skip to Main Content
Les 5 Preguntes Més Freqüents Sobre Nutrició Infantil: Les Contestem!

Les 5 preguntes més freqüents sobre nutrició infantil: les contestem!

La nutrició infantil és totalment necessària perquè els més petits de la casa creixin sans i forts. Però també és clau abordar-la perquè puguin instaurar hàbits alimentaris saludables que perdurin tota la vida. En aquest article coneixeràs algunes de les respostes a les preguntes més freqüents en relació a aquest tema.

Les 5 preguntes més freqüents en hàbits d’alimentació saludable infantil

És important conèixer les respostes a les següents qüestions perquè la dieta del nen sigui el més adequada possible.

Què han d’esmorzar els nens i les nenes?

L’esmozar no ha de contenir aliments ultraprocesats que proporcionin energia ràpida i immediata. És important que és el desdejuni estigui conformat per proteïnes i hidrats de carboni complexos. Un menú saludable d’esmorzars ha de prescindir de galetes, cereals ensucrats, brioixeria i altra.

Un exemple podria ser el d’un got de llet amb una torrada amb oli d’oliva, tomàquet d’untar i una peça de fruita. Un altre exemple seria el de prendre un got de suc de taronja, amb torrades amb alvocat i un grapat de fruita seca (nous o ametlles).

Quanta verdura i fruita han de menjar a la setmana?

L’ideal és que cada plat principal (dinar i sopar) s’acompanyi de verdura. Ja sigui de fulla verda, d’hortalisses o en forma d’amanida, és important que els nens s’acostumin a poc a poc a prendre verdura.

Sobre la fruita, amb dues o tres peces al dia es suficient per a aportar les vitamines i minerals necessaris que necessiten.

Si el meu fill/a té sobrepes, pot repetir? 

Els nens i nenes amb excés de pes, normalment, tenen més gana. El seu metabolisme els sol·licita més quantitat d’energia per a poder metabolizar els nutrients. És normal que necessitin més quantitat de menjar. El recomanable, en el menjador escolar o a casa, és donar-los més menjar, sempre que no es tracti de ultraprocesats. Així, si volen repetir de plat, és correcte fer-ho, proporcionant-los verdura o proteïna de bona qualitat (un filet de pit de pollastre o de peix, per exemple).

És necesari que prenguin lactics per créixer forts i sans? 

Normalment, els lactis aporten molt calci a la dieta. Els nens, per al seu creixement ossi, requereixen d’aquest mineral en altes quantitats. Per això, moltes societats recomanen el consum de lactis. No obstant això, si el nen/a no pot prendre lactis (ja sigui perquè no li agraden o perquè és intolerant a ells) pot prendre perfectament altres aliments que aportin quantitats de calci elevades, com els llegums (cigrons), les verdures de fulla verda (espinacs) o el peix blau (sardines).

Cal donar-los vitamines i suplements als infants?

Normalment, no fa falta donar-los suplements. És important aportar-los una dieta adequada i equilibrada perquè així els mateixos aliments puguin proporcionar els nutrients que són necessaris per a la seva salut. En el seu cas, han de menjar segons la gana que tinguin i el nivell d’activitat que realitzin.

La nutrició infantil és un tema complex d’abordar. En el menjador escolar solen cuidar l’aportació de nutrients per al seu creixement i salut. A Justo Serveis coneixem d’aquest sector, perquè elaborem un menú escolar saludable. Et convidem a seguir la nostra activitat en les nostres xarxes socials per a conèixer més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top