skip to Main Content
Guia De Nutrició Infantil: Hidrats, Proteïnes I Molt Més

Guia de nutrició infantil: hidrats, proteïnes i molt més

Dissenyar una dieta saludable pels teus infants de vegades pot ser complicat. Per això a Justo Serveis us portem aquesta bàsica guia de nutrició infantil!

Amb una guia de nutrició infantil tindràs una base per alimentar correctament als teus fills. En l’actualitat, tens al teu abast una àmplia varietat de productes, dietes i informació, el que complica tenir clar quins aliments són els adequats o les quantitats segons l’edat. En aquesta entrada descobriràs el que necessites saber.

Grups d’aliments i quantitats recomanades

El primer són els lactis, els quals participen en la formació de les estructures de l’organisme i posin tant greixos com proteïnes. Es recomana que ingereixin dues tasses a el dia. El grup de les carns, peixos i ous aporten proteïnes, minerals i vitamines essencials. Combinar els tres és crucial perquè els teus fills no els falti de res. La quantitat recomanada és entre 57 i 133 grams a el dia.

El tercer grup el representen patates, llegums i fruits secs, els quals aporten molta energia en forma d’hidrats de carboni i també posseeixen proteïnes d’origen vegetal. Una o dues racions a el dia serà suficient. Les verdures i hortalisses formen el quart grup i són importants. Si bé no aporten molta energia, compten amb fibra i grans quantitats de minerals.

Les fruites són un altre dels grups alimentaris que no pot faltar a la teva taula. S’assemblen a les verdures en tant que aporten fibra i la seva funció és reguladora, però en el seu cas particular trobaràs una bona aportació de sucre de l’tipus sacarosa, fructosa i glucosa amb baixa aportació calòrica.

El sisè grup el componen els cereals i els seus derivats, que són els aliments que més hidrats de carboni aporten. A més, són nutritius a l’oferir diferents minerals i, sobretot, vitamines pertanyents a el grup B. Finalment, trobaràs els greixos i aliments ensucrats, els quals aporten una forta quantitat de calories i la ingesta s’ha de reduir pels problemes que arriben a causar. Aquests grups no poden faltar en un menjador escolar amb un menú saludable.

Nutrició infantil: clau per al desenvolupament

Els hàbits d’alimentació saludable s’han de construir des de la infància, així els teus fills creixeran sans i sabran quins aliments són els més encertats per una dieta equilibrada. No obstant això, el primer que has de tenir en compte és que no tots els nens són iguals. Això afecta la quantitat de calories que necessitaran a el dia. Un que sigui actiu i no pari quiet requerirà més energia que un tranquil.

Perquè tinguis un referent, és recomanable que els nens ingereixin entre 1000 i 1400 calories per dia, les quals hauràs de repartir entre els diferents àpats. Per aconseguir aquesta quantitat, l’ideal és que combinis els diferents grups d’aliments per als àpats de cada dia. Reparteix-al llarg de la setmana i procura que tant les verdures com les fruites no faltin a taula.

En definitiva, amb aquesta guia de nutrició infantil tindràs una bona base. Així, podràs saber si el menú escolar és l’adequat i podràs combinar a casa teva per donar-li als teus fills la millor alimentació possible cada dia. I si no tens clar que a la teva escola tinguin un menú adequat, és clar que no és de Justo Serveis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top