skip to Main Content
La Qualitat En Menjadors Escolars

La qualitat en menjadors escolars

Per assegurar la salut i benestar dels nostres petits, és vital mantenir la qualitat en menjadors escolars. Per això avui dediquem aquest espai a parlar sobre qualitat. Esperem que us sigui d’ajuda!

Els menjadors escolars han de dur a terme un control molt minuciós per garantir tota la qualitat dels productes i la salut dels comensals. Per això, en aquest article volem parlar-vos de les claus sobre la qualitat dels menjadors de les escoles i veure les normes ISO més importants en aquest aspecte.

Qualitat en menjadors escolars

Tenir cura dels nostres petits comença per assegurar que segueixen una dieta saludable i equilibrada. I aquesta tasca no pot recaure només en la llar, sinó que comença a les escoles, on gran nombre de nens i nenes mengen entre setmana. Per tant, oferir menús complets és la base per a una bona alimentació present i futura.

A més a Justo Serveis pensem que aquest aprenentatge tan necessari en un aspecte central de la nostra salut com l’alimentació ha d’anar acompanyat d’una proposta educativa que posi en valor una bona dieta. I per això acompanyem les nostres propostes de menjador amb una filosofia que considerem necessària perquè els nostres comensals creixin en molts sentits amb nosaltres.

Mesurant la qualitat en menjadors escolars

La qualitat en menjadors escolars es mesura seguint estàndards que recullen les normatives ISO. Aquestes són la forma formal de reconèixer quin tipus d’atenció estem donant a l’alimentació dels nostres petits.

Les dues normes ISO que comentem a continuació (14001 i 22000) estableixen pautes molt precises sobre com cal dur a terme les diferents accions en els menjadors escolars. Les dues primeres normes són més generals sobre la qualitat, mentre que la tercera fa referència específica a la seguretat alimentària.

L’Associació Espanyola de Normalització i Certificació garanteix que el compliment d’aquestes normes permet, no només assegurar el menjar saludable per a escoles, sinó també que aquesta sigui segura. Entre altres qüestions, cal tenir en compte que la manipulació dels aliments sigui correcta. L’ideal és que l’empresa que escullis compti amb l’aval de les tres normes que t’hem indicat més amunt, doncs això t’ofereix unes garanties superiors.

ISO 14001

La certificació 14001 és la que té a veure amb la gestió ambiental. El que busca aquesta certificació és reduir a l’màxim el malbaratament dels recursos, amb l’objectiu de millorar els problemes ambientals en què estem immersos ara mateix. Això ajuda a augmentar notablement la qualitat de les empreses encarregades dels menjadors de les escoles.

ISO 22000

L’ISO 22000 és la més concreta pel que fa als menjadors en centres escolars. De fet, tracta sobre sistemes de gestió per a la seguretat dels aliments i les exigències que es deriven de la cadena alimentària per assegurar aquesta qüestió.

Implantar aquesta norma porta alguns beneficis com el reforç de la seguretat alimentària, la millora de la comunicació i cooperació entre totes les persones implicades en la cadena d’aliments (transport, governs, organismes), la garantia de la seguretat dels nens i que es puguin determinar quines són les claus de la gestió en els menjadors. Així que podem dir que és una gran aposta per la qualitat i seguretat dels més petits.

Pel teu menjador escolar, sempre el millor

En resum, des de Justo Serveis volem que apostis per la millor qualitat en els menjadors escolars. Perquè un dinar saludable és la base d’un present i futur millor. I els menjadors de les escoles són un punt clau en l’educació alimentària.

Així que cuida sempre el servei de menjador de la teva escola. Els bons hàbits creats des d’avui seran la salut de demà!

I si estàs d’acord, no dubtis en seguir-nos a xarxes socials. Així estaràs al dia de tots els nostres consells i aportacions perquè els teus petits també tinguin una dieta saludable!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top