skip to Main Content
Les 5 Característiques Que Té El Menjador Escolar Ideal

Les 5 característiques que té el menjador escolar ideal

El menjador escolar és on els teus infants fan bona part dels seus àpats cada setmana. Així que assegura’t que se’ls hi dóna tot el que necessiten!

El menjador escolar juga un paper més important del que creus en la vida dels teus fills. Aquest no només compleix la funció d’alimentar-los, sinó que ha ensenyar-uns correctes hàbits d’alimentació i educació en la taula, entre d’altres aspectes. Quines característiques té el menjador ideal per als teus fills?

El menjador escolar ideal: 5 característiques

Quan optes pel menjador de l’escola, no pots córrer riscos. És essencial que el coneguis a fons i que tinguis en ment una sèrie de característiques crucials per a conèixer si val la pena o no. Aquestes són les cinc més importants.

El menú escolar

Un menú escolar òptim és la peça fonamental d’un bon menjador. Aquest serà equilibrat i saludable, a l’igual que atractiu per als nens. D’aquesta manera, rebran tots els nutrients essencials per al seu desenvolupament fisiològic i també gaudiran dels àpats.

A més a més, el menú ha de ser idèntic, en la mesura del possible, per a tots els comensals i estarà compost d’un primer plat, un segon i les postres. Diem en la mesura del possible perquè hi ha d’haver una oferta per a nens amb al·lèrgies o que siguin vegetarians o vegans. En aquest últim cas, s’intercalaran aliments proteics amb verdures i fruites. L’objectiu és introduir una dieta variada, però molt saludable.

Bona organització del menjador escolar

Un menjador ha d’estar ben organitzat i gestionat. Això garanteix que els menús es dissenyaran atenent a les necessitats dels nens i buscant proveïdors de confiança per aconseguir aliments de qualitat. A més, el centre informarà els pares dels menús de cada setmana, el que et permetrà adaptar el sopar per seguir una dieta adequada.

Mesures de seguretat i higiene

Totes dues són crucials per evitar conflictes al menjador i assegurar la salubritat de les instal·lacions. T’has de fixar en que segueixen la normativa legal, que s’han realitzat les revisions pertinents i que el control de l’menjador és constant durant el menjar. D’aquesta manera, t’assegures que no hi haurà problemes de cap tipus i que la salut dels teus fills no corre cap perill.

Aposta per l’educació

La promoció d’uns hàbits alimentaris saludables és fonamental. Però hauràs de fixar-te i comprovar que estiguin basats en proves empíriques i en una argumentació sòlida. A la fi i al el cap, aquesta en joc la salut del teu fill.

Compte amb les intoleràncies i al·lèrgies

Has de comprovar si el menjador té en compte les al·lèrgies i intoleràncies dels comensals. Si bé tant nens com professors han de menjar els mateixos plats, aquesta és l’única excepció, per causa major, a la regla. Els alumnes en aquestes situacions necessiten elaboracions específiques, les quals els resultin totalment innòcues per a la salut.

Assegura’t que el teu sigui un menjador escolar ideal

En definitiva, un menjador escolar ha de comptar amb un menú saludable, ser segur, proporcionar una educació alimentària adequada i evitar que els nens pateixin danys per una al·lèrgia o una intolerància. D’aquesta manera serà un espai ideal pel creixement del teu infant.

A Justo Serveis posem tots els nostres esforços en que els nostres menjadors siguin aquest espai ideal on el teu infant pugui aprendre i creixer fort i saludable. Per això no només oferim un servei de cuina per escoles, sinó que desenvolupem una proposta de menjador que voll anar més enllà de la pròpia alimentació. Perquè un menjador escolar forma part de la seva educació i de la creació dels seus hàbits.

D’aquesta manera, com a empresa que oferim un servei integral de cuina, monitoratge i lleure, volem ser part del creixement dels teus infants. Perquè el futur de les noves generacions es construeix des d’aquests espais.

I si tens qualsevol dubte, truca’ns o escriu-nos sense compromís. Estarem encantats d’atendre’t!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top