skip to Main Content
Nutrició Infantil I Estat D’ànim: Totes Les Claus

Nutrició infantil i estat d’ànim: totes les claus

L’alimentació afecta no només a la salut física, sinó també a la mental. Per això, avui et parlem de nutrició infantil en relació a l’estat d’ànim!

La nutrició infantil és, sens dubte, la més important en la vida de tots nosaltres. A més a més, com a aquestes edats encara no tenim suficient ús de raó, el pla d’alimentació està delegat.

Depèn, per tant, dels pares que els infants prenguin un menú saludable. I en un alt percentatge dels casos, gran part d’aquests àpats es consumeixen al menjador escolar. Així que el menú escolar té una gran importància en la nutrició infantil.

Nutrició infantil i estat d’ànim

La nutrició dels nens requereix una especial cura. No només pel fet que el seu cos està en ple procés de formació, sinó també a causa de que el seu cervell s’està desenvolupant a poc a poc. I alhora és el moment de creació dels hàbits que guiaran la seva vida.

En aquest sentit, de la mateixa manera que no pot faltar el calci per tenir uns ossos forts, tampoc podem deixar de donar als nois determinats menjars que seran fonamentals per al desenvolupament de la seva ment.

Per a la sintetització per part dels infants dels químics cerebrals coneguts com neurotransmissors, són necessaris ingredients que contribueixen a la seva mateixa funció: la regulació de la memòria i els estats d’ànim. Aquests ingredients són, entre d’altres, la vitamina B6 i l’àcid fòlic. Si estan presents en els aliments de la seva dieta, milloraran aspectes com l’humor, la capacitat de concentració, el somni i la gana.

D’altra banda, a aquestes edats, és fonamental que els nens prenguin una gran quantitat de calories, però sense passar-se. Si consumeixen més de les que cremen, poden engreixar. I l’obesitat els crea complexos que afecten de ple en el seu estat d’ànim. A més a més de moltes malalties vinculades a ella.

Proposta de dieta

Les línies mestres de la nutrició infantil han de plasmar-se en els menús diaris que es prenguin tant a casa com a l’escola. En aquest sentit, una de les primeres premisses a tenir en compte és la que els nois facin cinc àpats a el dia.

D’aquesta manera, es saciaran abans i no menjaran amb tanta ansietat. En les següents línies, et recomanem un de tants menús que poden provar. Presta atenció.

– Esmorzar: un bol de llet amb cereals (incrementen la producció de serotonina, que és l’hormona de la felicitat). Encara que has de valorar que no siguin al·lèrgics a la lactosa. En aquests casos, les alteracions de l’ànim s’arriben a confondre amb el TDAH.

– Un sandvitx a mig matí que aporti energia, per exemple de guacamole.

– Per el menjar, has de fer una presentació atractiva de vegetals (espinacs, bledes, coliflor, etc.). L’àcid fòlic de la vitamina B9 estimula la creació de serotonina i també s’aporten ferro i vitamina C. Contribueixen al fet que els nens estiguin menys irritats i cansats.

– El magnesi del cacau a la tarda ajuda a alliberar endorfines i reduir l’estrès.

– A la nit, peix blau combinat amb llavors de chía o semblant.

– I, això sí, res de productes processats amb greixos trans.

Cuida la nutrició infantil amb Justo Serveis

En definitiva, la nutrició infantil és clau per créixer alegre. Pel seu impacte en la salut i en l’aprenentatge. Així que no infravaloris la seva importància.

A Justo Serveis posem tots els nostres esforços en que la canalla creixi sana i amb hàbits que tindran un bon impacte en la seva vida. Per això no som només un servei de menjador escolar, sinó que les nostres propostes educativa i de menjador van molt més enllà.

Visita la nostra web per saber molt més. I no dubtis en trucar-nos si tens qualsevol pregunta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top