skip to Main Content
Trucs De Nutrició Infantil Perquè S’atreveixin Amb Nous Sabors

Trucs de nutrició infantil perquè s’atreveixin amb nous sabors

La nutrició infantil és una de les claus principals de al bon desenvolupament físic i mental dels més petits. A més, els hàbits d’alimentació saludable que s’adquireixin en aquesta època quedaran interioritzats per als temps posteriors.

Si ajudes a que els teus fills gaudeixin diàriament d’un menú saludable, vas a estar fent-los un gran favor en matèria de salut. Però també els vas a estar ensenyant pautes de disciplina molt importants per a la seva vida adulta.

És un treball que es va a fer a mitges entre el menjador escolar i el de casa teva. Per això, a continuació, et donem alguns consells perquè l’alimentación dels teus infants no es ressenti. Presta atenció.

Nutrició infantil: provar nous sabors

Provar nous sabors és necessari perquè els petits vagin aprofitant i descobrint les propietats de tots els aliments.

No obstant això, és evident que, precisament, alguns dels aliments més sans (com les verdures, les fruites, els llegums o els peixos blaus)  disgusten als nens.

I poden desagradar-les tant per resultar insípids com per tenir un sabor massa fort. Per això, val la pena aprendre a emmascarar aquests sabors combinant els aliments principals amb salses o presentant-los, per exemple, en format arrebossat.

Rebutjar aliments com els que hem comentat abans no és una opció. Com comprovaràs en les següents línies, els nois requereixen prendre tots ells.

La importància d’una dieta variada

Tots els macronutrients són necessaris en el pla de nutrició dels nens. No només les proteïnes i els hidrats de carboni. També els greixos, que tan mala fama tenen, han d’estar presents en els plats dels xavals. Això sí, cada macronutrient en la seva proporció idònia.

Els nens, d’acord creixen, han de consumir un bon nombre de calories, ja que cremen alts percentatges a el dia. Però sense passar-te tampoc amb les que els proporciones, ja que podrien acabar patint els inconvenients associats a l’obesitat.

El menú escolar ha d’incloure un equilibri de nutrients oportú. També de micronutrients essencials com les vitamines, els minerals i la fibra.

Consells perquè el teu fill mengi de tot

Finalment, hi ha nois als quals els costa més centrar-se en fer bé els seus àpats. En tot cas, t’aconsellem no desanimar-te. Arma’t de paciència i no oblidis que els més petits de vegades necessiten diverses repeticions per acabar acceptant un aliment.

No permetis sota cap concepte que et facin xantatge emocional amb el menjar ni utilitzis, per la teva part, tècniques de reforç negatiu. El menjar és massa important per jugar amb ella a aquestes estratègies tan alicortas.

Intenta que l’hora del menjar, sense que hi hagi distraccions, es converteixi en un dels moments més agradables del dia. Si rebutgen aliments, pots presentar-los de forma diferent o optar per altres semblants. Torna-ho a provar dies després.

Fins i tot pots crear formes divertides amb els colors i les textures. I demostra els teus bons hàbits, ja que tendeixen a copiar per imitació.

En definitiva, la nutrició infantil requereix de constància i comprensió. Així que busca la millor manera de fer que els teus infants provin nous sabors. I sempre aposta per la seva salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top